54190
post-template-default,single,single-post,postid-54190,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Wintertijd challenge

Wintertijd challenge

Ga de challenge aan voor een goed doel!

Dit weekend gaat voor de 7e keer de Wintertijd Challenge van start. In het weekend dat de klok een uur naar achteren gaat zullen er door het gehele land challenges plaatsvinden voor het goede doel. Op deze manier wordt het extra uur dus zoveel mogelijk benut.

Waarvoor dient de Wintertijd Challenge precies?

Op meer dan 100 locaties in Nederland zal er door middel van sport geld worden ingezameld voor stichting Spieren voor Spieren. In de nacht van 28 op 29 oktober zullen er honderden acties worden gehouden door het gehele land. Voor het kindercentrum zal dan geld worden ingezameld. Met dit geld kan onder andere meer kennis worden verkregen over spierziekten bij kinderen. Daarnaast kan kennis beter worden gebundeld – wat kan leiden tot een betere medische behandeling. Verder zal er worden gewerkt aan een betere toekomst voor kinderen. Hopelijk zullen al deze inspanningen leiden tot het stoppen van spierziekten bij kinderen. Wil je meer weten over de Wintertijd Challenge bekijk dan eens deze video.

Welke challenges worden er zoal georganiseerd?

Er worden verschillende challenges gedaan op de meest uiteenlopende manieren, die geheel vrij staan om te bedenken. Denk hierbij aan achteruitlopen, spierballenloop, hardlopen door een hoelahoep en nog veel meer.
Als je er zelf eentje wilt organiseren dan kan dat natuurlijk ook. Voor deelname met een challenge dien je op te geven op wintertijdchallenge.nl. Op de site geef je dan aan uit welke sport(en) je challenge bestaat. Dit kan van alles zijn, zolang het maar met bewegen te maken heeft.

Goede voorbereiding nodig voor de spierziekte bestrijding?

Om de challenges goed aan te kunnen is een beetje voorbereiding natuurlijk alleen maar goed. Dus haal nog even snel wat fitnessartikelen in huis te halen voor de ideale warming- up. En misschien dat je na deze challenge gelijk nog meer gemotiveerd bent om ook de verdere winter de spieren lekker actief te houden.

No Comments

Post a Comment