54076
post-template-default,single,single-post,postid-54076,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

5 voordelen van Small Group Training

5 voordelen van Small Group Training

Er bestaan talloze verschillende fitnessprogramma’s voor verschillende soorten doelen en leefstijlen. Het juiste fitnessprogramma vinden is vaak een kwestie van experimenteren tot je iets hebt gevonden wat werkt voor jou. Maar over 1 ding kunnen we het allemaal eens zijn; je kunt heel ver komen met de juiste begeleiding. Bij de ene sportschool kun je wat meer instructies en tips verwachten dan anderen. Maar goede persoonlijke begeleiding? Daarvoor moet je bij een geschoolde personal trainer zijn en daar moet je flink wat euro’s voor over hebben! Gelukkig staan de ontwikkelingen niet stil in de fitness wereld en zijn er een aantal sportscholen en personal trainers die onze hulpkreten hebben gehoord. Small Group Training maakt personal training een stuk toegankelijker voor iedereen die serieuze resultaten wil behalen.

 

Wat is Small Group training?

Small Group Training is een goed alternatief waarbij je in groepsverband geniet van de voordelen van intensief werken met een personal trainer. Hierdoor kun je dus voor een lager tarief persoonlijke begeleiding krijgen omdat je de kosten deelt met een select groepje van 4 tot 10 mensen. Je kunt ervoor kiezen om dit te doen met een aantal bekenden of een nieuw groepje beginnen en elkaar beter leren kennen tijdens jullie reis naar een fit en gezond lichaam! Er zijn een aantal sportscholen verspreid in Nederland die dit concept aanbieden en het is zeker de moeite waard om te proberen!

 

De voordelen van Small Group Training

Nu je weet wat Small Group Training inhoudt, ben je vast benieuwd naar de voordelen die Small Group Training kan bieden. Speciaal voor jou heb ik voor de 5 grootste voordelen op een rij gezet om je Small Group Training Journey alvast een kickstart te geven!

1. Meer persoonlijke aandacht betekend betere resultaten

Groepslessen volgen kunnen effectief en ook nog eens enorm leuk zijn. Bij klassieke groepslessen kunnen instructeurs je niet ten alle tijden corrigeren of tips geven tijdens de les. In sommige gevallen is dit de reden waarom mensen afhaken. Bij Small Group Training heb je meer 1 op 1 momenten met je trainer waardoor je er zeker van bent dat je de juiste techniek aan leert. De personal trainer kan hierdoor ook beter inschatten hoe jouw grenzen verlegd kunnen worden en welke methodes goed bij jou passen. Persoonlijke aandacht leidt sneller tot betere resultaten om dichter bij jouw persoonlijke doel te komen.

2. Meer focus en afwisseling

Een babbeltje met de trainer of je groepje bewaar je voor na de les. Je hebt geen tijd om je af te laten leiden, want jouw personal trainer heeft een druk schema die je moet voltooien. Dagdromen zit er dus niet bij! Ook zal je nieuwe oefeningen en methodes leren die jouw manier van trainen en kijk op fitness zal veranderen. Zo voorkom je dat de verveling toeslaat.

3. Meer motivatie, steun en toeverlaat

Als je samen met iemand sport, kan hij of zij jou motiveren om net iets langer door te gaan dan dat je normaal gesproken zou doen. Samen kun je meer aan dan je in eerste instantie zou denken. Zowel de trainer als je groepsgenoten zijn er om je bij jouw workout te helpen. Train je af en toe met vrienden, maar heb je het idee dat je langer de dag aan het bespreken bent dan daadwerkelijk bezig bent met sporten? Onder de begeleiding van een personal trainer hoef je niet bang te zijn dat je jouw focus verliest als je met je vrienden komt trainen. Zo blijft fitness ook leuk en toch nog sociaal.

4. Meer gezonde strijd

Als je vaker in groepsverband hebt gesport, dan heb je vast een keer meegemaakt dat er mensen zijn die alle plezier uit de les kunnen halen. Voor sommigen is alles immers een wedstrijd. Hoewel de een hier beter tegen kan, zijn er ook anderen die hierdoor worden tegengehouden om nog een les te gaan volgen. Small Group Training stimuleert een veilige omgeving met de mogelijkheid om samen te groeien en te streven naar gedeelde doelen zonder dat iemand zich geïntimideerd of gepasseerd voelt.

5. Meer economisch verantwoord

Last but not least: het is vele malen goedkoper. Hoewel personal training in prijs kan variëren, zal je er altijd minder voor betalen als je de les deelt met anderen. Over het algemeen heeft de gemiddelde sporter weleens persoonlijke begeleiding overwogen, maar het is vaak het prijskaartje waar men bezwaren bij heeft. En dit is heel goed te begrijpen. Small Group Training geeft je dus de voordelen van personal training met het kostenplaatje van groepslessen. 

Heb jij nu ook interesse in small group training? Neem dan een een kijkje op de website van Alina Ploeznik, personal trainer Hilversum.

No Comments

Post a Comment