54481
post-template-default,single,single-post,postid-54481,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Smartwatch én gezondheid!

Smartwatch

Smartwatch én gezondheid!

De smartwatch is een relatief nieuw product wat steeds meer in opkomst is. Eigenlijk is het een verlengstuk van de smartphone. Er zijn twee soorten smartwatches, de bluetooth smartwatch en de smartwatch met een eigen besturingssysteem, bijvoorbeeld een Android smartwatch. Een bluetooth smartwatch gebruikt voornamelijk de kracht van de smartphone en wordt verbonden via bluetooth. Via de bij behorende app op de smartphone kunt u vervolgens alle functies van de smartwatch gebruiken. Een smartwatch met een eigen besturingssysteem is een stuk geavanceerder en neemt compleet uw smartphone over. U kunt hier namelijk ook mee bellen en internetten. Een hoofdtaak van iedere smartwatch is het optimaliseren van uw lifestyle. Zo helpen de slimme horloges u met een gezonde lifestyle. Hoe gaat dat in zijn werking en hoe kunt u gezonder leven door dit slimme horloge?

Caloriemeter, stappenteller en hartslagmeter

Let op, niet iedere smartwatch beschikt over een caloriemeter, stappenteller en hartslagmeter. Mits dit wel het geval is, kunt u deze tools gebruiken tijdens het sporten. Zo kunt u bijvoorbeeld hardlopen en ziet u vervolgens exact hoeveel stappen u heeft gelopen en hoeveel calorieën u heeft verbrand. Dit is enorm handig als u bijvoorbeeld targets opstelt tijdens het sporten. Daarnaast is het een stimulans als u ziet dat de resultaten er mogen zijn. Dit houdt u gemotiveerd. Tevens kan het handige informatie zijn in verband met uw dieet.

Eventueel waterproof

Als de smartwatch ook nog eens waterproof is, heeft u een extra mogelijkheid. Dan kunt u namelijk ook zwemmen en de handige tools gebruiken. Zwemmen is namelijk een van de “meest gezonde sporten”, u traint hier heel uw lichaam mee. U kunt dus na het zwemmen ook al uw resultaten zien.

Sleep monitoring

Veel smartwatches bezitten daarnaast ook nog over “sleep monitoring”. Dit betekent dat er wordt bijgehouden wat de kwaliteit van uw slaap is. Na de slaap kunt u inzien welke uren u heel diep heeft geslapen en welke niet. Dit kan handig zijn zodat u uw slaapritme kunt optimaliseren.

En gemak

Naast dat de smartwatch ook uw virtuele partner is, brengt het ook een hoop gemak met zich mee. U hoeft niet telkens op uw telefoon te kijken of u berichten heeft ontvangen, dit kunt u in een oogopslag zien op uw horloge.

Een smartwatch ondersteunt dus uw gezonde lifestyle door de ondersteunende functies, voornamelijk voor sport. Er zijn verschillende varianten op de markt beschikbaar welke uiteraard verschillen in de mogelijkheden. Wilt u nog meer handige informatie ontvangen? Bekijk meer tips & tricks op Majstra.com.

No Comments

Post a Comment