15384
post-template-default,single,single-post,postid-15384,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

intensieve workout voor snelle vetverbanding

man stretching before running

intensieve workout voor snelle vetverbanding

Snel vet verbanden met deze killer workout

In de sportschool zie je altijd verschillende mensen. we l hebben de meesten een gezamenlijk doel; snel vet verbranen. Er zijn twee types in de sportschool. Je hebt de mensen die trainen.. en de mensen die écht trainen! Geen telefoon, geen 10 pauzes van 10 minuten tussen de setjes door. Gewoon hard trainen en het doel van snel vet verbranden zo snel mogelijk willen behalen. Vandaag gaan wij je een methode geven die intensief is, maar wel effectief. Het heet High Intensity Interval, ook wel HIIT genoemd.

Het principe is vrij simpel. je wisselt periodes van zeer intensieve training af met een periode van een training met iets rustiger tempo. Bekend is de 2:1 ratio. Ga je bijvoorbeeld hardlopen, wissel je 30 seconden joggen op hoog tempo af met 60 seconden joggen op rustiger tempo/wandelen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat HIIT training perfect is om in relatief korte tijd je prestaties te verbeteren. Snel vet verbranden is misschien nog nooit zo makkelijk geweest! Daarnaast heeft het nog vele andere voordelen:

  • Efficiënte manier om vet te verbranden
  • Verhoogd de metabolisme
  • Stimuleert de groeihormoon productie
  • Vergroot de explosieve kracht
  • Cardiovasculaire uithoudingsvermogen verbeterd

 

Beginners, pas op

Al met al is dit dus iets om over na te denken. Het is gebleken dat HIIT workouts 50% effectiever is in het verbranden van vetweefsel dan lage intensiteit workouts. Je kan er dus misschien over na gaan denken om dit toe te passen in je routines. De workouts zullen ook minder lang duren als je normale workouts. een workout van 20 minuten waarbij je HIIT toepast, kan al voldoende zijn. Er moet wel bij gezegd worden dat dit geen simpele workout is. Voor de beginnende sporter is dit dus niet aan te raden. Als je een manier zoekt om snel vet te verbranden, is het verstandig om wat rustiger te beginnen en zo langzaam op te bouwen. Het is namelijk een grote belasting voor je lichaam en kost meer energie dan je standaard gymsessies. Bovendien is de kans op blessures voor beginnende sporters groter.

De High Intensity Interval Training is voor de personen die nog snel extra vet willen verbranden ideaal. Je kan je borst natmaken en alvast voorbereiden voor verzuring, spierpijn en vermoeidheid. Het loont echter wel! vergeet niet goed op je voeding te letten, dit bevordert alleen maar je spierherstel. Lees voor meer tips onze andere blogs.

No Comments

Post a Comment