54630
post-template-default,single,single-post,postid-54630,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

De meest bijzondere en onbekende sporten

De meest bijzondere en onbekende sporten

Voetbal, volleybal en badminton zijn voorbeelden van sporten die heel bekend zijn en bespeelt worden door een groot deel van onze samenleving. Maar wie kent het Aziatische mengsel van de 3 sporten genaamd Sepak Takraw?

In de sport Sepak Takraw gaan de deelnemers de strijd aan om op de meest acrobatische manieren de bal op het speelveld van de tegenstander te krijgen. Deze sport lijkt daarom ook heel erg op volleybal maar mag je alleen in tegenstelling tot volleybal alleen niet je handen gebruiken. Bij Sepak Takraw mag je namelijk alleen je hoofd, schouders, knie en voet gebruiken om deze doelstelling te bereiken. De sport is gecreëerd in China en werd toen gebruikt als oefening voor Chinese soldaten. Een heel aantal jaar later werd de sport overgenomen door Thailand en werden er ook echt regels voor opgesteld. Sepak takraw is een hele leuke en uitdagende manier om je acrobatisch vermogen te ontwikkelen. Sepak Takraw zorgt er ook voor dat jij je persoonlijkheid ontwikkelt dit komt doordat Sepak Takraw een lastige sport is en het natuurlijk tijd zal kosten om het goed te kunnen. Daarom ontwikkel je tijdens dit proces ook je wil om hard te werken. Verder is het ook een hele intensieve sport dus verbeter je ook je conditie en uithoudingsvermogen ermee, en als laatste ontwikkel je ook je coördinatievermogen en ruimtelijk inzicht. Je leert en ontwikkelt natuurlijk enorm veel dingen tegelijk op deze manier en het is een vet leuke sport.

No Comments

Post a Comment