54706
post-template-default,single,single-post,postid-54706,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Bezoek aan de tandarts gepland?

tandarts Nelis

Bezoek aan de tandarts gepland?

Het jaarlijkse bezoekje aan de tandarts is niet voor niets. Onze tanden hebben namelijk heel wat te verduren in een mensenleven. Gemiddeld kauwen we namelijk zo 18 ton aan voedingsmiddelen weg wat gelijk staat aan 10.000 kippen, 45 varkens of 4,5 kilometer brood. Daarnaast profiteert heel het lichaam van een gezond gebit. Zo ligt het risico op een beroerte een stuk lager en heb je als man onder de 50 minder risico ziek te worden door de kransslagader. Heel wat redenen om een bezoekje aan de tandarts dus niet over te slaan.

Advies van de tandarts

Een tandarts kijkt altijd naar de conditie van je tanden en tandvlees. Om deze conditie optimaal te houden is een goede mondverzorging belangrijk. Als je de mond goed verzorgt dan kan je de verschijnselen van cariës en ontstekingen namelijk vaak al voorkomen.

Hoe zorg je voor optimale mondverzorging?

Het advies van de tandarts is om je tanden minstens twee keer per dag te poetsen om tandplak en cariës te voorkomen, zowel ’s morgens als ’s avonds. Hierbij geldt niet hoe harder je drukt, hoe schoner je tanden worden. Je hoeft slechts een lichte druk uit te voeren en dat is meer dan voldoende. Heb je net een appel op of sinaasappelsap gedronken? Poets dan niet direct je tanden! Zure uit fruit tasten namelijk het tandglazuur aan als je direct je tandenpoetst.

De ideale tandenborstel van de tandarts

Een tandarts zal je altijd adviseren om de juiste tandenborstel te gebruiken. Dit is vaak een zachte tot middelharde tandenborstel, harde tandenborstels beschadigen namelijk het slijmvlies. Kies bij de kop van de tandenborstel altijd voor een relatief kortere kop. Hiermee kan je namelijk gemakkelijker bij de kiezen. Twijfel je nog tussen een handtandenborstel of een elektrische borstel? Op basis van onderzoek van wetenschappers doen deze niet veel voor elkaar onder. Tandplak wordt echter wel grondiger verwijderd met een elektrische tandenborstel.

 

 

 

No Comments

Post a Comment