Met dit recept wordt jij de nieuwe streetfood held!
Het is kruidig, knapperig, romig en fris, deze pork belly bapoa broodjes hebben echt alles.
Wat heb je nodig?
INGREDIËNTEN
500 gram varkens buikspek
8 bevroren bao-broodjes (van de Aziatische winkel)
260 gram Pittige Sriracha-mayonaise
1 wortel
Serveertip!
Lente-uitjes
Korianderblaadjes
Gehakte ongezouten pinda’s
Hoe maak je deze pork belly bapoa broodjes?
METHODE
1. Rasp de wortel in de lengte. Maak het varkens buikvet schoon en snijd het in stukken van 5 mm dik. Leg ze op een bord en leg het een hele avond in de koelkast. Haal uit de koelkast en laat 20 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het vlees gaat roosteren.
2. Verwarm de oven voor op 260 ° C. Wrijf het buikspek in met fijn keukenzout. Leg het daarna op een bakplaat en rooster het 20 minuten tot de schil knapperig is. Verlaag de oven tot 160 ° C en laat het nog eens 20 minuten garen. Laat het 20 minuutjes afkoelen.
3. Plaats de bao-broodjes in een schaal en zet ze boven een wok met kokend water. Dek het af en stoom gedurende 10-12 minuten tot het gaar is.
4. Bestrooi de broodjes met sriracha-mayonaise en garneer met het buikspek en wortel.
5. Wil je het ook nog mooi serveren doe er dan dun gesneden lente-uitjes overheen, korianderblaadjes en gehakte ongezouten pinda’s.