Zeevruchten bereid op de BBQ.
Vier deze speciale gelegenheden met deze zeer speciale, met truffels doordrenkte puree en gegrilde vis.
Wat heb je allemaal nodig voor deze gebarbecuede zeevruchten?
INGREDIËNTEN
1/4 kop (60 ml) olijfolie
3 knoflookteentjes, geplet
2 eetlepels fijngehakte platte bladpeterselie
Geraspte schil en sap van 1 citroen, plus partjes citroen om te serveren
4 scampi (zie opmerking), in de lengte gehalveerd, schoongemaakt
8 grote groene garnalen, geschild (kop en munt intact), uitgegraven
8 grote sint-jakobsschelpen zonder kuit
1-2 theelepels truffelzout (zie opmerking) (optioneel)
Geklede witte waterkerstakken, om te dienen
Truffel puree
1/3 kop (95 g) Griekse yoghurt
1/2 bos koriander, stelen en bladeren fijngehakt
Sap van 1 limoen
1 lange groene peper, gehakt
Hoe je dit heerlijke gerecht maakt
METHODE
1. Combineer de olijfolie, knoflook, peterselie en citroenschil en sap in een grote kom. Voeg de scampi, garnalen en sint-jakobsschelpen toe, draai eroverheen om het mengsel aan te brengen, bedek en marineer in de koelkast terwijl je de truffel maakt.
2. Voor het pureren, stoom of kook aardappelen in kokend gezouten water gedurende 8-10 minuten tot ze gaar zijn. Giet af, passeer dan een aardappelpuree of puree tot een gladde massa. Voeg de boter, room en truffelolie toe, roer om te combineren, breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Bedek en houd het warm.
3. Verwarm een grillpan of grill op middelhoog vuur. In batches, indien nodig, kook de garnalen en scampi gedurende 2 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn. Voeg de sint-jakobsschelpen toe voor de laatste minuut, draai na 30 seconden, totdat Sint-jakobsschelpen aan de buitenkant goudbruin zijn maar nog steeds licht doorschijnend aan de binnenkant.
4. Om te serveren, verdeel de truffel puree over borden en besprenkel dan met extra truffelolie. Top met de garnalen, scampi en sint-jakobsschelpen, serveer dan met waterkersbladeren en citroenwiggen, met truffelzout om te strooien, indien gewenst.