Wij houden van Indian food. Deze Indische kipspiesjes met aubergine zijn echt verrukkelijk!
Wat heb je nodig voor de Indische gekruide kipspiesjes?
INGREDIËNTEN
450 gram kipdijfilet
1 middelgrote aubergine
6 takjes curryblaadjes
1/3 kop (100 gram) augurk
3 theelepels garam masala
1 teentje knoflook
4 cm stuk (20 gram) gember
1/4 kop (60 ml) zonnebloemolie
1 groene peper
20 gram nigella zaad
Serveer tip!
Groene chilisaus
De bereidingswijze
METHODE
1. Snijd de kipdijfilet en de aubergine in stukjes van 3 cm. Hak daarna de knoflook en de gember fijn en snijd de groene peper in dunne plakjes.
2. Rijg de kip en de aubergine op de spiesjes en wissel dit af. Maal 3 takjes curryblaadjes met een vijzel. Voeg daarna de augurk, garam masala, knoflook, gember en zonnebloemolie toe en roer dit goed door elkaar. Besprenkel daarna het mengsel over de kipspiesjes.
3. Verhit de grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Draai de kipspiesjes om, gedurende 12-15 minuten of tot de kip gaar is en de aubergine zacht is. Voeg de overige 3 takjes curryblaadjes aan de grill toe, laat de curryblaadjes de laatste 4 minuten mee grillen om het wat krokanter te laten worden.
4. Leg de kipspiesjes op een schaal en leg de gegrilde curryblaadjes eroverheen. Maak het af met de groene peper en besprenkel nigella zaad over de kipspiesjes heen.
Serveer het eventueel met groene chilisaus.