54459
post-template-default,single,single-post,postid-54459,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Waarom beginnen met organisch eten?

organisch eten - Instant Health

Waarom beginnen met organisch eten?

Biologisch eten. Er is veel gezegd en over gesproken. Maar wat van voordelen levert het nu echt op? Gebruiken boeren nu echt zoveel gif om van ongedierte en onkruid af te komen? Het antwoord is ja. Dit gif heeft niet alleen een negatieve invloed op onze welzijn, maar ook op moeder natuur. In dit artikel vind je een antwoord op de vraag wat de voordelen zijn van organische eten en waarom je hiermee wilt beginnen.

Waarom gebruiken boeren zoveel gif?

Er worden verschillende soorten chemicaliën gebruikt en daar zijn dus verschillende redenen voor. Een van de grootste redenen is ongedierte en onkruid. Kleine insecten kunnen goede dingen doen, maar ook slechte dingen. Zo eten insecten veel groenten op, wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor de oogst. Bovendien kost het enorm veel tijd om insecten en onkruid handmatig te verwijderen en is het lang niet zo efficiënt. Voor elke boosdoener wordt een ander soort gif gebruikt. kun jij wel nagaan hoeveel chemicaliën er uiteindelijk in je eten belanden. Daarnaast willen we dat de groente er mooi uitziet – het oog wil tenslotte ook wat. Daarom worden er veel chemicaliën gebruikt om de groei te bevorderen en de groente en fruit er uiteindelijk mooier uit te laten zien. Hoe sneller we kunnen oogsten, hoe meer geld er verdient wordt. Een boer die organisch zijn groente kweekt kan misschien 5 hectare verbouwen, terwijl een boer die dat niet doet er eenvoudig 20 kan doen.

Geldt het dan alleen voor groente en fruit?

Nee, helaas niet. In de vee industrie is het misschien nog wel erger. Koeien, schapen, kippen en varkens krijgen eten toegediend waar ze sneller van aankomen. Je kunt je voorstellen dat dit niet het eten waar hun lichaam goed tegen kan. Hierdoor wordt het vee ziek, maar ‘gelukkig’ hebben we daar ook een goedje voor. Naast dat de dieren groeihormonen toegediend krijgen ontvangen ze dus medicijnen om de beesten in leven te houden. In het verleden was een stukje vlees of een glas melk nog gezond, maar tegenwoordig hoef je het voor de gezondheid niet meer te consumeren.

Welke voordelen levert organisch eten dan op?

Bij organisch eten worden er alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt die niet schadelijk zijn voor de natuur en voor jouw lichaam. Dit is natuurlijk al een voordeel op zich. Doordat er ook geen groeihormonen en fertilizers worden gebruikt heeft een dier of een plant meer tijd om te groeien en dus meer tijd om belangrijke voedingsstoffen en mineralen op te nemen. Ook hier profiteer je van. Naast dat het veel gezondheidsvoordelen voor jou en je familie heeft, gaan de landbouwvelden een stuk langer mee. Wil je graag beginnen met biologisch eten?

Tags:
No Comments

Post a Comment