54516
post-template-default,single,single-post,postid-54516,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Stoppen met roken, hoe doe ik dat?

Stoppen met roken, hoe doe ik dat?

Je bent eruit; je wilt stoppen met roken. Of misschien heb je het al een keer geprobeerd, maar is het je toch niet gelukt. Stoppen met roken is zeker niet makkelijk, er komt nogal wat bij kijken. Je kunt namelijk niet zomaar stoppen met roken. Je zult in de eerste weken waarschijnlijk heftige verlangens naar een sigaret krijgen en deze zijn in de eerste weken erg moeilijk te overwinnen. Wij geven je een paar tips die jou kunnen helpen bij het stoppen met roken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

sigaret

Het is van belang dat je gemotiveerd van start gaat met de eerste rookvrije week. Bereid het goed voor. Je kunt namelijk niet zomaar stoppen met roken. Je dient jezelf goed voor te bereiden.  Bedenk voor jezelf een reden waarom je wilt stoppen. Houd deze reden altijd in je achterhoofd. Ook kun je bijvoorbeeld een systeem van beloningen opstellen, zodat je iets hebt om naartoe te leven. Licht je familie en vrienden in zodat zij je kunnen helpen als je bijvoorbeeld een terugval hebt of de drang om te roken niet meer aan kunt.

man aan het roken

Gebruik een e-sigaret

Als je jaren hebt gerookt, kan het erg raar aanvoelen als je dit niet meer doet. Je hebt namelijk tijd over en in deze tijd ben je sneller geneigd om naar een sigaret te grijpen. De e-sigaret biedt op dit soort momenten uitkomst. Dit is namelijk een goed alternatief als vervanging van een normale sigaret. Als je een normale sigaret rookt, komen er schadelijke stoffen vrij die je gezondheid kunnen beïnvloeden. Bij een e-sigaret vindt er echter geen verbranding plaats, alleen maar verdamping. Er ontstaat een damp die je inhaleert. Er zijn verschillende soorten dampen te verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld een vloeistof kiezen waarin nicotine verwerkt zit. Als je wilt stoppen met roken kun je beter kiezen voor een nicotine vloeistof. Je kunt de hoeveelheid zelf bepalen en op je eigen tempo afbouwen zodat je van de nicotineverslaving afkomt.

 

Positiviteit is het belangrijkst

Als je wilt stoppen met roken, is positief blijven het belangrijkst. Zonder positiviteit zul je namelijk veel sneller falen. Als je tegen jezelf blijft zeggen dat je het kunt en wilt, zal het ook echt lukken. Ook als het even moeilijk is, blijf positief. Het is niet erg als je het soms even niet meer ziet zitten, maar houd altijd je doel in gedachten. Ook als je een keer de fout in bent gegaan, betekent het niet dat het nooit gaat lukken. Houd vol en het gaat je lukken!

Al eens aan nicotine kauwgom of pleisters gedacht? Kijk hier wat voor hulpmiddelen er te koop zijn voor stoppen met roken.

No Comments

Post a Comment