54109
post-template-default,single,single-post,postid-54109,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Reanimatiecursus, word jij de redder in nood?

Reanimatiecursus, word jij de redder in nood?

Feiten en cijfers over behaalde Reanimatiecursussen in Nederland

Het Nederlandse Rode Kruis maakt zich zorgen over het gebrek aan animo om een reanimatiecursus te volgen. Nog maar 3,1% van de Nederlanders heeft een geldig reanimatie diploma. Dat blijkt uit een artikel van de NOS wat eerder dit jaar is gepubliceerd. Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt onder andere dat veel Nederlanders het volgen van een reanimatiecursus te ingewikkeld en te duur vinden. Hiernaast vinden Nederlanders dat het behalen van een reanimatiecursus te veel moeite kost. Veel mensen die het papiertje al wel hebben gehaald, doen geen vervolgcursus waardoor geen actuele kennis word opgedaan. Dit terwijl het halen van een reanimatiecursus zeker het verschil kan maken bij het redden van een leven. Dit blijkt uit de cijfers van de Hartstichting. Iedere week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand. Reanimeren door omstanders verdubbelt de overlevingskans. Lijkt u het niet verstandig als er meer Nederlanders, dus ook u, een reanimatiecursus halen?

Eerstehulpgroep hoopt hierop in te spelen

Eerstehulpgroep wilt inspelen op de wensen en behoeften van de Nederlanders, door kwalitatieve, laagdrempelige reanimatiecursussen aan te bieden voor een scherpe prijs. Eerstehulpgroep biedt een diverse variatie aan reanimatiecursussen aan, geschikt bij ongevallen van verschillende doelgroepen. Zo biedt Eerstehulpgroep reanimatiecursussen aan bij ongeval van baby’s, kinderen en volwassenen. Ook biedt Eerstehulpgroep herhalingscursussen aan om de kennis van reanimatie gediplomeerde up-to-date te houden. Om de laagdrempeligheid te bevorderen biedt Eerstehulpgroep ook reanimatiecursussen op locatie aan. Zowel particulieren als bedrijven kunnen van deze optie gebruik maken. Om de kosten voor particulieren & bedrijven te verlagen, biedt Eerstehulpgroep haar cursussen aan voor voordelige prijzen. Benieuwd naar de reanimatiecursussen van Eerstehulpgroep, of wilt u zelfs een reanimatiecursussen halen? Bij Eerstehulpgroep kunt u voordelig een EHBO cursus halen.

Bloeddrukmeters, de manier om jezelf goed in de gaten te houden

Een hoge bloeddruk is oorzaak nummer 1 van diverse hartaanvallen in Nederland. Er is sprake van een hoge bloeddruk wanneer de bovendruk bij een volwassen persoon groter is dan 140 mm Hg, of wanneer de onderdruk hoger is dan 90 mm Hg. Als er sprake is van een hoge bloeddruk moet de hartspier meer kracht uitoefenen om met een hoge bloeddruk het bloed in de bloedvaten te pompen. Uit onderzoek blijkt dat zeker 30 procent van de volwassenen in Nederland last hebben van een hoge bloeddruk. Wil jij weten of jij een te hoge bloeddruk hebt? En wil je dit gedurende tijd blijven monitoren? Bekijk dan de Omron bloeddrukmeters van Omron. Deze zijn van zeer hoge kwaliteit en meten heel precies jouw bloeddruk. Ideaal om jouw bloeddruk in de toekomst te blijven monitoren.

No Comments

Post a Comment