54220
post-template-default,single,single-post,postid-54220,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Overstappen naar een nieuwe verzekeraar, hoe werkt dat?

Overstappen naar een nieuwe verzekeraar, hoe werkt dat?

Overstappen naar een nieuwe verzekeraar, hoe werkt dat?

Als je niet meer tevreden bent over jouw zorgverzekering en/of jouw verzekeraar, kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Veel mensen blijven jarenlang bij hun verzekeraar, simpelweg omdat ze niet weten hoe het overstappen naar een nieuwe verzekeringsmaatschappij precies werkt. Wij vertellen je hier graag meer over, zodat ook jij weet hoe overstappen werkt en deze stap gemakkelijker kunt maken.

Zorgverzekeringen vergelijken

Voor je een nieuwe verzekering afsluit, is het verstandig zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Hier gebruik je een handige online vergelijkingstool voor. Je geeft aan wat voor verzekering je zoekt en de online vergelijker zet relevante verzekeringen voor jou op een rijtje. Nu hoef je deze verzekeringen alleen nog met elkaar te vergelijken, om de beste en de goedkoopste zorgverzekering te vinden.

Een nieuwe verzekering afsluiten

Heb je een goede zorgverzekering gevonden, dan kun je deze direct afsluiten. Dit doe je door het registratieproces van de betreffende verzekeringsmaatschappij te doorlopen. Controleer je gegevens goed, want je wil natuurlijk wel met de juiste gegevens in het klantenbestand van je nieuwe verzekeraar komen te staan. Verstuur je jouw aanvraag, dan wordt deze direct in behandeling genomen. Dit lees je ook in de bevestigingsmail die je van je nieuwe zorgverzekeraar krijgt.

Als je een nieuwe zorgverzekering hebt afgesloten, zorgt je nieuwe zorgverzekeraar ervoor dat jouw oude verzekering wordt opgezegd. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Je nieuwe verzekeringsmaatschappij houdt je op de hoogte van het proces en zal je te zijner tijd ook je nieuwe polisvoorwaarden doorsturen.

14 dagen bedenktijd

Na het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering, heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze twee weken kun je gratis terugkomen op je beslissing. Wil je toch niet overstappen, dan kun je dit op tijd aangeven om jouw overstap ongedaan te maken. Kom je niet terug op je beslissing binnen de periode van 14 dagen, dan word je klant van jouw nieuwe verzekeringsmaatschappij.

Wil je ook besparen? Gebruik de zorgvergelijker op Vergelijkdezorgverzekeringen.nl

No Comments

Post a Comment