54045
post-template-default,single,single-post,postid-54045,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

snacks nodig? Hier 10 gezonde snacks!

snacks nodig? Hier 10 gezonde snacks!

10 lekkere snacks voor tussendoor!

Iedereen heeft een moment in de week dat ze zwakte voelen en iets lekkers willen snacken. Sommige hebben dit elke dag. Belangrijk is om sterk te blijven! De snacks zoals liga koeken, gezonde fruitrepen en al die andere ‘gezonde’ alternatieven vertrouw ik niet altijd. Met alle geraffineerde suikers die daar inzitten vertrouw ik dat niet altijd. Op zijn tijd is het uiteraard geen probleem, maar het moet geen dagelijkse snack worden. Om te voorkomen dat de snacks te ongezond worden en te vaak gegeten worden, heb ik een lijstje gemaakt met lekkere en gezonde snacks die voorkomen dat de kilo’s er weer te snel aankomen.

  1. Fruit

Fruit eten is altijd een goed idee. Dit is dan ook een van de ‘keys to success’ op het gebied van een gezonde lifestyle. In fruit zitten, zoals de meesten al weten, veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Het is altijd lekker om dit te combineren met wat andere kleine dingetjes, zoals ongezouten nootjes.

  1. Eiwit shake

Dit is een van mijn persoonlijke favorieten. Zelf voel ik vaak in de avonden de verleiding om te gaan snacken. Ik train meestal rond 8 uur, dus voor mij is de perfecte optie voor een snack na mijn training een eiwit shake. Helpt meteen goed bij het herstel!

  1. Noten

Los zijn nootjes ook heel lekker natuurlijk. Het is wel belangrijk goed te kijken welke nootjes je neemt. De standaard borrelnootjes die je op verjaardagen krijgt voorgeschoteld, zijn niet geschikt. Kies voor ongebrand en ongezouten nootjes.

  1. Kwark en sommige soorten zuivel

Ook dit is weer een bron aan eiwitten. Kies altijd voor de natuurlijke soorten, of de soorten met 0% vet die steeds vaker in de supermarkt liggen. Met wat fruit erbij is het goed te doen!

  1. Olijven

Olijven vind ik zelf erg lekker. Belangrijk is om wel goed de verpakkingen te controleren. In sommige gevallen zitten er veel onnodige calorieën in.

  1. Smoothie

Niemand zegt nee tegen een lekker smoothie. Je kan hier enorm veel combineren. Niet alleen fruit, maar ook spinazie is heel lekker voor in een smoothie. Een hele gezonde snack.

  1. Soep

Een heerlijke snack is een zelfgemaakte kom soep. Het is heel simpel en als je een grote pan maakt, kan je er makkelijk een paar snacks uithalen.

  1. Rauwkost

Als je iets zoekt met weinig calorieën, is rauwkost dé oplossing voor jou. wortels, komkommer, paprika, noem maar op. Er zijn ook genoeg caloriearme sausjes die geschikt zijn voor erbij.

  1. Rijstwafels

Als je ze los eet een beetje droog, maar met wat gezonds erop een zeer aantrekkelijke snack! Pindakaas, hummus of avocado’s, allemaal goede keuzes.

  1. Mueslireep

Als laatste de mueslireep. Ook bij deze gezonde snack raad ik aan om ze zelf te maken. De mueslirepen uit de supermarkt zijn niet altijd even gezond. Er zijn veel lekkere recepten op internet die je kun helpen bij het maken van deze snack!

Hier dus mijn eerste 10 snacks die ik in de avond lekker wegknabbel. Ik kan er nog meer dan genoeg opnoemen, dus wie weet kan ik je in de toekomst wel weer verwennen met wat nieuwe ideeën!

No Comments

Post a Comment