54685
post-template-default,single,single-post,postid-54685,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Een personal trainer zorgt voor echte motivatie

Een personal trainer zorgt voor echte motivatie

Na een lange dag werken, plof je het liefst op de bank. Dan heb je vaak niet zo heel veel zin meer om te gaan sporten. En ach, wat maakt het uit je hebt toch met niemand afgesproken (behalve met jezelf dan) om je in het zweet te werken in de sportschool, dus je kan best wel een keertje missen. Toch? Maar al die keren kan zo een half jaar worden en op den duur weet je niet eens meer waar je het pasje van de sportschool nou gelaten had. Weer een reden om thuis te blijven. Je hebt het vast al door, op deze manier schiet het niet op. Tijd voor extra motivatie en een stok achter de deur: schakel de hulp in van een personal trainer.

Personal is ook echt persoonlijk

Gewoon fitnessen bij een sportschool kan wat onpersoonlijk overkomen, omdat je hier iedereen voor zichzelf ziet trainen. Veel mensen vinden dat een groot obstakel, omdat ze meer behoefte hebben aan begeleiding tijdens het bewegen. Bijvoorbeeld omdat ze een zwakke rug hebben, weer wat aan willen sterken na een zwangerschap of gericht bezig zijn met afvallen. Een personal trainer gaat altijd eerst uitgebreid met je in gesprek over je doelen. Daar worden vervolgens de geschikte oefeningen bij gezocht. Zo krijg je wellicht oefeningen waar je zelf nog niet eens aan had gedacht. De personal trainer is tijdens de training bij je om te zorgen dat je ook al deze oefeningen goed uitvoert. En daarnaast wordt er elke keer een afspraak gemaakt voor de volgende training. Dus je moet ook echt naar de sportschool toe.

Weg tussen de toestellen

Ook al zijn veel personal trainers aan een sportschool gebonden, het betekent niet gelijk dat je dan ook altijd tussen de toestellen moet trainen. Je trainingsschema is altijd op maat en jouw personal trainer zal altijd zijn uiterste best doen om je gemotiveerd te houden. Is het mooi weer en sta je normaal wekelijks op de loopband? Dan is het nu eens tijd om buiten te gaan hardlopen in het bos, of (als het in de buurt is) op het strand. Geef dit soort dingen ook altijd gerust aan, zodat je trainer je work-out zo interessant mogelijk kan houden.

Het verdere programma

Naast een trainingsprogramma op maat, geven de meeste personal trainers ook advies op het gebied van voeding. Zo heb jij het totale pakket in één. Ook hierbij wordt weer gekeken naar jouw persoonlijk doelen en vooral wat jouw lichaam nodig heeft op dat moment. Zie de begeleiding van een personal trainer maar als de perfecte combinatie van trainer, motivator en voedingsdeskundige. Ben je nieuwsgierig geworden hoe een work-out bij een personal trainer verloopt en of het iets is voor jou? Maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek bij de sportschool bij jou in de buurt of zoek online naar de personal trainer die bij jou past.

No Comments

Post a Comment