54509
post-template-default,single,single-post,postid-54509,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

De huisarts contacten of bezoeken?

dokter

De huisarts contacten of bezoeken?

Heb je problemen met je geestelijke of lichamelijke gezondheid? Dan breng je als eerste een bezoek aan je huisarts. Echter wordt het maken van een afspraak op korte termijn steeds lastiger door het toenemende takenpakket van huisartsen. De dag van een huisarts bestaat niet alleen uit het spreekuur maar ook uit taken zoals huisbezoeken, kleine ingrepen, chirurgisch en preventief onderzoek, advies geven en laboratorische tests analyseren.

man die beltTelefonisch spreekuur

De meeste huisartsen hebben dagelijks een telefonisch spreekuur. Tijdens dit spreekuur is de huisarts telefonisch bereikbaar voor eenvoudige medische vragen over bijvoorbeeld terugkerende klachten, leefstijl, medicatie, onderzoek en uitslagen. Dit zijn onderwerpen waarbij persoonlijk contact niet perse nodig is. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken en niet naar de praktijk te komen. Dit bespaart jou een hoop tijd. Daarnaast heeft de huisarts in het gewone spreekuur meer ruimte voor spoedgevallen of klachten die onder vier ogen besproken moeten worden.

 

Op bezoek bij de huisarts

bloed prikken

Natuurlijk kun je vragen of klachten niet altijd telefonisch bespreken. Bij spoedeisende vragen, nieuwe klachten, vragen waarbij (mogelijk) lichamelijk onderzoek nodig is, emotionele of psychische problemen is het verstandig om even langs de huisarts te gaan. Het maken van een afspraak is meestal mogelijk op vaste tijdstippen. De assistente plant je, afhankelijk van de klachten dezelfde dag of een paar dagen later in. Als je te ziek bent om naar de praktijk te komen, dan komt de huisarts bij jou thuis voor een speciaal huisbezoek.

 

 

Herhaalrecept bestellen

Veel huisartsen hebben tegenwoordig een speciale receptenlijn of bieden de mogelijkheid om via het internet medicijnen te bestellen. Dit is echter alleen mogelijk voor medicijnen die al in jouw dossier staan omdat je ze al eerder hebt gebruikt. Hierbij is het belangrijk om de volgende gegevens bij de hand te hebben:

 

  • Naam
  • Geboortedatum
  • De naam van het medicijn, de sterkte en het gebruik
  • Haalt u de medicijnen op of wil je ze thuis laten bezorgen

 

Na het bestellen van de medicatie, moet de huisarts de aanvraag goedkeuren. Vervolgens wordt de bestelling neergelegd bij de apotheek. Meestal kun je de bestelling binnen drie werkdagen ophalen.

No Comments

Post a Comment