54151
post-template-default,single,single-post,postid-54151,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

De beïnvloeding van koffie op je workout

De beïnvloeding van koffie op je workout

Hoe koffie jouw workout kan beïnvloeden

Dagelijks drinkt een groot deel van de volwassenen koffie. Dit doen we om wakker te worden, productiever te worden en daarnaast hebben we het gevoel dat we het echt nodig hebben. In dit artikel we vertellen jou graag meer over de invloed die koffie kan hebben op jouw workouts. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips.

Het geeft je de kick die je nodig hebt

De meeste sporters doen hun workout wanneer ze klaar zijn met werk of vlak voordat ze beginnen met werk. Wanneer je er al een hele dag op hebt zitten, wil het nog wel eens lastig zijn om van de bank af te komen nadat je het avondmaal hebt genuttigd. In dit geval kun je een energie impuls gebruiken en daarom kan koffie goed van pas komen. Wanneer je koffie drinkt voel je dat je binnen enkele seconden meer energie krijgt, je hartslag gaat omhoog waardoor het makkelijk wordt om in de benen te komen en te beginnen met je workout.

Kun je ook teveel koffie nuttigen?

Uiteraard kun je teveel koffie nuttigen, wat geen positieve invloed heeft op het lichaam. Het lichaam in het algemeen is erg gevoelig voor cafeïne. Bij de één ligt deze gevoeligheid hoger dan bij de ander. Wanneer je de hele dag door koffie drinkt, ben je als het ware de hele dag high. Er worden bepaalde hormonen zoals cortisol en adrenaline aangemaakt die het lichaam uit balans brengen. Dit zijn dezelfde hormonen die vrijkomen wanneer je stress ervaart. Je Door deze hormonen neemt het suikergehalte in je bloed toe, suikers die onttrokken worden uit je spieren en de voorraden in je lever.

Daarbij zit er wel een verschil tussen arabica koffiebonen en robusta koffiebonen. Arabica koffiebonen bevat een lager caffeinegehalte en daarnaast hebben deze meer antilichamen die uiteindelijk een positieve invloed hebben in de strijd tegen vrije radicalen cellen. Vind je jouw gezondheid belangrijk, maar drink je graag veel koffie? Breng dan eens een bezoek aan wat doet een bak koffie met je.

No Comments

Post a Comment