54643
post-template-default,single,single-post,postid-54643,single-format-standard,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

5 vechtsporten die jou helpen afvallen!

5 vechtsporten die jou helpen afvallen!

Wie aan vechtsporten denkt, denkt waarschijnlijk aan agressiviteit en het aanvallen van een persoon. In dit geval is dit niet waar. Vechtsporten kunnen je namelijk heel veel helpen bij het afvallen, het verbeteren van je houding en je gezondheid. De hoeveelheid calorieën per uur die verbrand zijn in je lichaam zijn afhankelijk van je gewicht. Hieronder vertellen wij jou welke vechtsporten wij aanraden en wat je precies nodig hebt voor de trainingen:

 

  1. Kickboksen

Kickboksen is een perfecte full-body work out, het traint al je spieren zowel in je onder als bovenlichaam omdat je trapt en stoot in een training. Tijdens het kickboksen train je niet alleen je conditie, explosiviteit en de kracht van je spieren, maar je traint vooral ook zelfvertrouwen, discipline en incasseringsvermogen. Dit helpt je ook tijdens je afvallen, want om een gezond dieet volgen heb je ook op sommige momenten extra discipline en doorzettingsmogen nodig.

Wat heb je nodig?

Een belangrijke tool voor tijdens de trainingen zijn bokshandschoenen en trainingssets.  Er zijn bokshandschoenen dames te koop en ook voor mannen in verschillende maten. Zelfs voor kinderen zijn bokshandschoenen kinderen in verschillende maten.

 

  1. Karate

Karate is een goed optie als je graag wilt afvallen. De bewegingen die je tijdens de vechtsport maakt spant vooral je core spieren aan en het traint ook de rest van je lichaam. Karate helpt je ook je kracht en je vermogen op te bouwen. Bij de vechtsport mag je stoten, trappen en afweren en soms ook worpen en klemmen.

Wat heb je nodig?

Het belangrijkste wat je nodig hebt voor karatelessen is een karatepak. Zie hieronder een voorbeeld van een pak.

 

  1. Taekwando

Bij Taekwando gaat het vooral om voetenwerk in plaats van handstoten. Het is een goede cardio work-out en kracht in je benen staat centraal omdat het veel spring- en schopwerk is.

Wat heb je nodig?

Dit zijn de volgende materialen die verplicht zijn: een Taekwando pak, tok (kruisbeschermer, zowel heren als dames), arm- en scheenbeschermers en bitje.

 

  1. Capoeira

Dit is 1 van de meest lastige, actieve vechtsporten die er zijn om aan te leren. De focus ligt namelijk niet bij het vechten of zelfverdediging maar bij dansen. Muziek heeft namelijk een belangrijke plek. Het is een acrobatische vechtsport en er is weinig tot geen contact tussen de 2 personen die het uitoefenen met elkaar. Capoeira leert je effectieve bewegingen zoals stoten, schoppen, elleboog stoot, kniestoten en glijden.

Wat heb je nodig?

Wat vooral belangrijk is bij de Braziliaanse vechtkunst Capoeira is de capoeira broek. De vechtkunst wordt op blote voeten uitgevoerd, dus schoenen heb je niet nodig.

 

  1. MMA (Mixed Martial Arts)

Zoals de naam al zegt is MMA een mix van verschillende vechtkunsten als judo, karate, worstelen, jiujitsu, kungfu, kickboksen en boksen. De vechtsport is aan te raden voor mensen die binnen een bepaalde tijd snel willen afvallen. De kracht, snelheid en bewegingen die je moet maken zullen je snel uitgeput maken maar na een paar sessies verbrand je al veel calorieën.

Wat heb je nodig?

Omdat MMA een mix is van alle verschillende vechtkunsten moet je ook goed beschermd zijn. Denk hierbij aan scheenbeschermers, een bitje, bandages, toque en handbescherming. Natuurlijk zijn ook de bokshandschoenen, MMA-shorts en shirts onmisbaar. De MMA-benodigdheden kun je vaak in verschillende soorten maten verkrijgen.

No Comments

Post a Comment